Maramureș: 609 mii lei pentru UAT-urile care au transmis necesarul de cheltuieli pentru desfășurarea procesului educațional în condiții de siguranță

Consilierii județeni au aprobat proiectul privind repartizarea sumelor pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru infrastructura care necesită cofinanţare locală, dar şi pentru cheltuielile de funcţionare.

Astfel, s-a decis alocarea sumei de 1.809 mii lei către administrațiile locale din județ, atât pentru secțiunea de funcționare, cât și pentru cea de dezvoltare. În ceea ce privește secțiunea de funcționare, se vor aloca 609 mii lei către unitățile administrativ-teritoriale care au transmis instituției Consiliului Județean Maramureș necesarul de cheltuieli pentru desfășuarea procesului educațional în săptămânile următoare, în condiții de siguranță. Este vorba despre cheltuielile cu materialele de protecție destinate personalului din unitățile de învățământ și elevilor din anii terminali, care urmează să susțină testări naționale sau examenul de bacalaureat.

Există un proiect al Guvernului care prevede că instituțiile de învățământ vor avea la dispoziție măști pentru asigurarea protecției personalului și a elevilor, însă pentru restul de materiale este necesar sprijinul financiar al administrației județene.

Restul de 1.200 mii lei vor merge către patru administrații locale, fiind încadrați la secțiunea de dezvoltare. De câte 300 mii lei vor beneficia cele trei unități administrativ-teritoriale din județ implicate în deschiderea unor substații de ambulanță, respectiv Ariniș, Poienile de sub Munte (care deja au primit aprobare) și Ulmeni (care are o cerere în curs de aprobare).

S-a mai decis, de asemenea, alocarea a 300 mii lei către comuna Cicârlău, în vederea susținerii proiectelor primăriei, în speță a cheltuielilor pentru realizarea drumului de acces și a rețelelor edilitare până la noua fabrică de producție Taparo, un operator economic care are un aport important în combaterea pandemiei.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1