MARAMUREȘ – 940 de doze de vaccin HPV au ajuns în județ

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un număr de 40.000 de doze de vaccin împotriva HPV au fost distribuite recent către direcțiile de sănătate publică din țară de către Ministerul Sănătății, acestea urmând să repartizeze medicilor de familie dozele solicitate. În Maramureș, conform declarațiilor făcute de către directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, dr. Rareș Pop, au ajuns 940 de doze, populația eligibilă fiind fetele cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani.

„Dozele au ajuns în Maramureș, este doar prima tranșă de vaccin, vor mai urma și altele”, a spus dr. Rareș Pop. Vă reamintim că
România se află pe primul loc din țările Uniunii Europene în ceea privește mortalitatea prin cancer de col uterin (14.2 la 100.000 de femei). Grav este că 7,5% din totalul cazurilor de cancer de col uterin diagnosticate anual în Europa provin din România, ceea ce înseamnă o incidență de 3 ori mai mare decât media la nivelul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Sănătății. Mai mult, România are o rată a mortalității de aproximativ 4 ori mai ridicată decât rata Uniunii Europene.

Oficialii MS mai spun că achiziționarea vaccinului împotriva HPV, pentru imunizarea fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, se realizează de către Ministerul Sănătății pe baza solicitărilor părinților/reprezentanților legali transmise medicilor de familie.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2