MARAMUREȘ – Acum facem reevaluarea pensiilor, urmează recalcularea tuturor pensiilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În prezent, la Casa Judeţeană de Pensii din Baia Mare, respectiv la cea din Sighetu Marmaţiei se desfășoară o amplă acțiune de verificare/completare/pregătire/transpunere în format electronic, adică de evaluare a tuturor dosarelor de pensii in vederea recalculării acestora conform Ordinului Ministerului Muncii si Protectiei Sociale nr. 487/2021.

Oficialii Casei de Pensii Maramureș spun că evaluarea dosarelor de pensie înseamnă crearea unei baze de date constituită pe baza informaţiilor colectate din dosarele de pensie existente la nivelul caselor teritoriale de pensii.

„Evaluarea dosarelor presupune identificarea stagiilor contributive, asimilate si necontributive valorificate la stabilirea drepturilor, respectiv creearea unei baze de date care cuprinde veniturile brute/nete, realizate anterior datei de 01.04.2021 care, conform reglementarilor în vigoare, nu au fost valorificate sau nu se valorifică în prezent. La Casa  Județeană de Pensii Maramureş pănă în acest moment au fost evaluate în total 56 270 dosare din care 38 272 la sediul din Baia Mare şi        17 998 la Casa Locala Sighetu Marmatiei”, precizează Casa de Pensii Maramureș. 

Maramureșenii trebuie să știe că în cazul dosarelor de pensie comunitară „în acest moment pot fi evaluate doar dosarele care sunt comunicate în plată cu pensia naţională celelalte urmând sa fie evaluate ulterior”.

„Pentru a lămuri confuziile create în rândul unora dintre beneficiarii noştri, cel mai important lucru pe care îl precizăm şi care trebuie subliniat, este faptul că ACŢIUNEA DE EVALUARE A PENSIILOR NU SE CONFUNDĂ CU CEA DE RECALCULARE, CI ESTE O PROCEDURĂ DE CONSTITUIRE A UNEI BAZE DE DATE ELECTRONICE,  ÎN VEDEREA PREGĂTIRII RECALCULĂRII  TUTUROR PENSIILOR”, concluzionează Casa de Pensii Maramureș.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2