Maramures: Adolescent retinut de politistii de frontiera in apropierea raului Tisa

Un adolescent ucrainean a fost retinut de politistii de frontiera de la Valea Viseului. Acesta a fost prins dupa ce partenerii lui au rupt-o la fuga, in momentul in care oamenii legii i-au surprins in timp ce trecea tigari de contrabanda peste raul Tisa, mai exact pe teritoriul judetului Maramures.

In data de 20 octombrie 2018, in jurul orei 8.30, un echipaj al Politiei de frontiera de la Valea Viseului a observat mai multe persoane care transportau de la malul raului Tisa catre interiorul tarii mai multe colete. Imediat, politistii de frontiera au actionat pentru retinerea barbatilor efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestia au abandonat coletele si s-au indreptat spre teritoriul statului vecin.

Radu Lungu, purtator de cuvant la ITPF Sighetu Marmatiei: „Lucratorii nostri au tras patru focuri de avertisment in plan  vertical fiind retinuta o persoana, respectiv un cetatean ucrainean in varsta de 17 ani, iar celelalte persoane s-au retras pe teritoriul ucrainean. Au fost informate autoritatile de frontiera ale statului vecin despre eveniment.”

La fata locului s-a deplasat si o echipa de interventie care a procedat la supravegherea si cercetarea zonei, fiind descoperite opt colete cu tigari. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.990 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, a caror valoare se ridica la suma de 46.600 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.

Contrabanda si la Vicovu de Sus

Tot ieri, in jurul orei 20.30, un echipaj de la Sectorul Politiei de Frontiera Vicovu de Sus a observat in apropierea frontierei de stat mai multe persoane care nu isi justificau prezenta in zona la aceea ora.

Radu Lungu, purtator de cuvant la ITPF Sighetu Marmatiei: „Lucratorii nostri au actionat pentru interceptarea celor in cauza, moment in care barbatii s-au dispersat in directii diferite. Politistii de frontiera au procedat la supravegherea si cercetarea zonei, iar la scurt timp au reusit retinerea a doua persoane, cetateni romani in varsta de 15 ani, in apropierea lor fiind gasit şi un colet cu tigari. De asemenea, in imediata vecinatate au mai fost descoperite alte doua colete din acelasi lot. Cele trei pachete au fost duse la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.480 pachete cu tigari, in valoare de 40.700 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

In cauza prezentata mai sus se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun.

Cateva ore mai tarziu, politistii de frontiera de la acelasi sector au descoperit, in apropierea frontierei de stat, un colet care continea 500 de pachete cu tigari.

Tigarile in valoare de 5.850 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Ana AVRAM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1