Maramureș: Alte 43 de persoane venite din state aflate în zona roșie de risc au fost conduse în carantină instituționalizată

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali au acționat, în sistem integrat, pe raza județului în 51 de misiuni.

Au fost angrenate 131 de efective care au executat misiuni pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la paza locațiilor de carantinare, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare. În executarea misiunilor au fost utilizate 46 mijloace de mobilitate.

Au fost verificate peste 140 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Din punctele de trecere a frontierei de stat au fost preluate și conduse în carantină instituționalizată 43 de persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. S-au aplicat pentru nerespectarea prevederilor legale 87 sancțiuni contravenționale în valoare de 171.000 lei. Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 84 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020.

”Datele din Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș relevă că sunt 15 locații de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 142 de cetățeni, statistică ce include și membri familiei. În carantină sunt 367 persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști. De asemenea, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul Coronavirus este importantă purtarea în spații publice a măștii de protecției sau a altor materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Echipajele mixte sunt prezente la datorie pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, dar și pentru a preveni și limita răspândirea infecției cu noul Coronavirus. Cetățenii pot apela pot apela pentru recomandări linia TELVERDE 0800.800.358. Precizăm faptul că informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică”, precizează CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2