Maramureș: Alte opt persoane venite din state aflate în zona roșie de risc, conduse în carantină instituționalizată

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Batalionului 612 Artilerie Antitanc ”Maramureș” au executat, în sistem integrat 47 de misiuni, în ultimele 24 de ore, pe raza județului, transmite CJSU Maramureș.

Cele 178 de efective angrenate au asigurat paza locațiilor de carantinare și au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.

De asemenea, au fost prezenți în zonele publice și private de agrement pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, inclusiv cu grupe canine și vehicule specializate pentru deplasare în zonele montante. În executarea misiunilor au fost utilizate 65 mijloace de mobilitate.

Au fost verificate peste 200 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. S-au preluat și condus din punctele de trecere a frontierei de stat în carantină instituționalizată opt persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. S-au aplicat pentru nerespectarea prevederilor legale 115 sancțiuni contravenționale în valoare de 117.015 lei.

O persoană a fost depistată și identificată că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu. A fost sancționată contravențional și introdusă în carantină instituționalizată, cu suportarea cheltuielilor aferente. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 75 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020.

La nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș sunt centralizate date cu privire la 14 locații de carantinare. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 142 de cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 347 persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști. Facem un apel populației să aibă în aceste zile un comportament responsabil și să evite deplasările care nu sunt necesare pentru a reduce expunerea la COVID-19.

De asemenea, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul Coronavirus este importantă purtarea în spații publice a măștii de protecției sau a altor materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului. Cetățenii pot apela gratuit numărul de telefon 0800.070.030 pentru a beneficia de suport psihologic și sprijin social. de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00. De asemenea, pot apela pentru recomandări linia TELVERDE, 0800.800.358. Precizăm faptul că informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică”, mai arată CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

  1. stefanrus19681205@gmail.com

    Dar persoanele care au venit duminica din germania care au lucrat izolati fara a avea probleme de sanatate care ia adus politia din Nadlac la Bors cu in autobuz in care au fost 60 de persoane cu bagaje cu tot in autobuz claie peste gramada de ce nu ati spus nimic?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2