Maramures: Amenzi in valoare de aproximativ 50.000 de lei si suspendarea activitatii unei societati comerciale, in urma unor controale

home camp2
home camp2
home camp2

La data de 20 februarie, politistii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Maramures au actionat pe raza municipiilor Baia Mare si Sighetu Marmatiei, pe linia prevenirii si combaterii faptelor ilicite in domeniul comertului cu produse agroalimentare precum si pentru identificarea persoanelor care comercializeaza tigari de contrabanda, potrivit IPJ Maramures.

Astfel, in urma verificarilor efectuate la sediile a 34 de societati comerciale si 5 persoane fizice, politistii au depistat un operator economic care detinea in vederea comercializarii tigari de contrabanda. Tigarile, in valoare de aproximativ 1.500 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile in vederea administrarii probatoriului si tragerii la raspundere a persoanelor implicate in activitatea infractionala.

Totodata, politistii au aplicat 17 sanctiuni pentru incalcarea prevederilor Legii Nr. 12/1990 R, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, Legii Nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturi conexe si O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 48.500 de lei.

Ca masura complementara, politistii au confiscat produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, produse din carne si produse de panificatie, ce urmau a fi comercializate ilegal, precum si 2.748 in numerar.

De asemenea a fost dispusa suspendarea activitatii pentru o perioada de 30 zile, a unei societati comerciale cu sediul in Baia Mare, care desfasoara activitati in domeniul comertului cu produse alimentare si legumelor-fructelor, pentru incalcarea repetata a prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *