Maramures: Anul scolar poate fi compromis daca se va prelungi suspendarea cursurilor. Parintii au opinii diferite. Aproximativ 68.000 de copiii, raman acasa

Surse apropiate ZiarMM.ro, din sistemul de invatamant maramuresean, spun ca daca se va prelungi sistarea cursurilor, dupa data de 22 martie, iar scoala va incepe doar dupa sarbatorile Pascale, anul scolar va fi compromis. Aici reamintim faptul ca, in urma cu doi ani Evaluarea Nationala a fost sustinuta de elevii claselor a VIII-a in timpul anului scolar, cu elevii la clase. Adica, absolventii de atunci au sustinut examenele fara sa fie privilegiati de lipsa colegilor mai mici din unitatile de invatamant si nu a fost o problema.

Parintii au pareri diferite cu privire la aceste aspecte. O parte spun ca nu este afectat sistemul scolar, iar o alta parte considera ca nu era cazul acum sa se suspende cursurile.

Mirela Stan, parinte: “Nu cred ca era momentul sa se ia o astfel de masura. Copiii puteau sa-si continue activitatile scolare, cel putin la noi in Maramures unde s-a inregistrat un singur caz de coronavirus. Consider ca masura trebuia luata doar pentru acele judete unde intr-adevar exista mai multe cazuri de imbolnaviri. Daca au vrut sa intrerupa cursurile o puteau face in saptamana dinaintea vacantei cand foarte multi revin in tara pentru sarbatori. Deci, nu! Nu pot sa fiu de accord cu aceasta masura.”

Teodora Palencsar, parinte: “Eu consider ca masura luata este buna deoarece in acest fel putem preveni o eventuala epidemie in masa generata de acest virus tinand cont de numarul mare de romani care se intorc in tara din zonele rosii ale Italiei. Este indicat sa prevenim acest lucru decat sa ne trezim cu populatia bolnava. Nu consider sa sistemul de invatamant va fi afectat deoarece multi copii trebuiau sa intre in Scoala Altfel si ulterior in vacanta de Paste. Rata absenteismului este ridicata in aceasta perioada datorita virozelor respiratorii. E un lucru bun ca s-a luat aceasta masura ca sa nu patim mai rau ca si italienii.”

Oana Pop, parinte: “Ca s-au suspendat sau ca nu s-ar fi suspendat tot acolo eram pentru ca acest virus il poti lua si daca mergi la librarie si te intalnesti cu un cunoscut care e infectat. Copiii se bucura pentru ca stau acasa insa trebuie sa vedem cum se vor recupera aceste ore. Sa nu uitam ca in iunie au loc doua examene importante, BAC-ul si Evaluarea Nationala.”

La nivelul judetului Maramures exista 166 de unitati de invatamant de masa, 5 unitati conexe, 5 unitati de invatamant special si 19 unitati de invatamant particular. Astfel, incepand de maine, 67.924 de copiii nu vor mai merge la gradinite, crese, camine, scoli si licee. De precizat ar fi faptul ca din acestia 12.277 sunt prescolari, iar 54.874 sunt elevi ai claselor 0-12 sau 13 plus scoli profesionale, iar alti 773 urmeaza cursurile invatamantului special, a informat Inspectoratul Scolar Judetean Maramures.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1