Maramures: Aplicarea noii legi a salarizarii urmarita cu interes de Cartel Alfa. Florin Hossu este reticent cu privire la acordarea tichetelor de vacanta

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Legea salarizarii unitare a intrat in vigoare cu 1 iulie. Sefii Cartel Alfa sunt reticenti si asteapta sa vada cum vor fi primele salarii care vor intra in plata, pe aceasta lege, din luna august.

“Un salariat din cadrul Directiei de Protectie a Copilului daca face ore suplimentare si face, pentru ca nu ai personal suficient si nu-i dai liberele in termen de 30 de zile, dupa 30 de zile trebuie sa-i platesti orele suplimentare cu un spor de 100%. Deci e in regula faptul ca legea prevede aceasta plata a orelor siplimentara pentru ca oamenii vor incasa bani mai multi, dar nu stiu cat va putea suporta Consiliul Judetean.

Fara sa mai mergem spre Administratia Publica unde va incepe distractia salariilor adica, angajatii vor primi venitul lunar in functie de placerea primarului. Eu am avut o propunere pe Maramures pentru fixarea unor grille pe care sa le aplice unitar la toate primariile. Credeti ca se va intampla asa ceva? Vor fi incurajati cu salarii mai mari cei care nu muncesc, pentru ca sunt supusii primarilor si unul care munceste va lua un salar mai mic si va trebui sa suporte umilinta ca nu are alta alternativa mai cu seama daca are o varsta”, a relatat Florin Hossu, presedintele Cartel Alfa Maramures.

Nici situatia tichetelor de vacanta nu este reglementata clar in aceasta Lege a salarizarii unitare.

“De exemplu la tichetele de vacant legea spune ca angajatorii trebuie sa acorde tichetele de vacanta in perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018. Asa spune legea. Bun. Cand se vor da? Pentru ca in lege nu se specifica pentru cand. Este in “coada de peste. Practic e ca si cum aceste tichete se vor acorda cand va avea bani angajatorul”, a conchis presedintele.

Florin Hossu a mai precizat faptul ca sindicatul urmareste cu interes modul in care va fi aplicata legea si in functie de ce se va sesiza din teritorii vor lua masuri.

A.A.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *