Maramureș: Aproape 400 de persoane venite din zona roșie de risc se află în carantină

home camp2
home camp2
home camp2

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 62 de misiuni.

Cele 152 de efective angrenate au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare, transmite CJSU Maramureș.

Au fost preluate și conduse din punctele de trecere a frontierei de stat în carantină instituționalizată 21 de persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. S-au verificat peste 140 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu.

Au fost aplicate 103 de sancțiuni contravenționale în valoare de 118.190 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare. Pe timpul executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 81 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020.

Datele centralizate la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenție Maramureș relevă 16 locații de carantinare. În izolare la domiciliu sunt 171 de cetățeni, statistică ce include și membri familiei. În carantină se află 393 de A și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență face apel la cetățeni să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice. Reamintim cetățenilor să se informeze doar din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări linia TELVERDE 0800.800.358. Persoanele pot beneficia de suport psihologic și sprijin social prin apelarea gratuită a numărului de telefon 0.800.070.030 din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00.

Facem precizarea că echipajele mixte care se află zilnic la datorie acționează preventiv, iar polițiștilor maramureșeni nu le este stabilit/impus aplicarea unui număr de sancțiuni contravenționale.Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei. Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică”, mai precizează CJSU.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *