Maramures: Arestatii la domiciliu si bolnavii internati in spitale pot solicita urna mobila

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

Persoanele netransportabile, bolnavii internati in spitale, varstnicii din caminele pentru batrani, dar si cetatenii aflati in arest la domiciliu care doresc sa-si exprime votul la Referendumul national pentru revizuirea Constitutiei pot solicita urna mobila. Cererile se pot depune la cea mai apropiata sectie de votare.

Comisar – sef de politie Monica Dajbog: “Persoanele netransportabile din cauza de boala sau invaliditate care vor sa voteze, precum si cele detinute in baza unui mandat de arestare preventiva, asupra carora s-a luat masura arestului la domiciliu sau care executa o pedeapsa privativa de libertate, dar care nu si-au pierdut drepturile electorale, pot vota prin intermediul urnei speciale. Biroul Electoral Central a emis o hotarare prin care a clarificat conditiile in care se utilizeaza urna speciala. Astfel, cererile persoanelor netransportabile din cauza de boala sau invaliditate se depun la biroul electoral al celei mai apropiate sectii de votare, insotite de copii ale actelor care dovedesc starea de sanatate sau invaliditate. Cererile se pot depune de catre orice persoana, inclusiv in orice zi a votarii, cu suficient timp inaintea de incheierea votarii. Reamintim ca urna speciala trebuie sa se afle in sectia de votare la ora incheierii votarii, respectiv ora 21.00.

Alegatorii care sunt internati intr-o unitate sanitara, camin pentru persoane varstnice sau alte asemenea asezaminte pot vota prin intermediul urnei speciale din cadrul celei mai apropiate sectii de votare. Daca sunt mai mult de 200 de persoane, cererile se pot depune la mai multe sectii de votare, stabilite prin hotarare a biroului electoral de circumscriptie. In conditii similare voteaza persoanele detinute in baza unui mandat de arestare preventiva sau care executa o pedeapsa privativa de libertate. Echipa formata din cei doi membri ai biroului electoral al sectiei de votare se va deplasa cu urna speciala insotita permanent de efective ale MAI. “

Nu au dreptul sa voteze debilii si alienatii mintal pusi sub interdictie si nici persoanele condamnate prin hotarare judecatoreasca definitiva la pierderea drepturilor electorale.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2