Maramures: Atentionare meteorologica de cod galben. Astazi, disconfortul termic se va mentine ridicat la orele amiezii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Interval valabil pentru atentionarea meteorologica este 18 iunie, ora 12.00 – 18 iunie, ora 23.00. In intervalul vizat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40…60 l/mp.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizari de vreme severa imediata.

Pana la data de 20 iunie, ora 23.00, vor exista manifestari de instabilitate atmosferica, care va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp, iar pe arii restranse 35…40 l/mp.

Astazi, 18 iunie, disconfortul termic se va mentine ridicat in orele amiezii, pe arii restranse in regiunile sudice-estice, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si posibil usor depasi pragul critic de 80 de unitati.

Informatii furnizate de CJSU Maramures

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2