Maramures: Au inceput inscrierile la licee pentru elevii care au sustinut Evaluarea Nationala. Vezi aici, care sunt cele mai solicitate licee

home camp2
home camp2
home camp2

3.584 de absolventi din Maramures s-au prezentat pentru a sustine examenele pentru promovarea Evaluarii Nationale 2019. Astfel, incepand de astazi si pana duminica, 7 iulie, acestia au de completat fisele de inscriere pentru a intra la un liceu.

In 12 iulie se va afisa pe site-ul http://evaluare.edu.ro repartitia elevilor pe licee. Parintii si absolventii vor avea la dispozitie doar 4 zile pentru depunerea dosarelor, perioada de inscriere la licee fiind stabilita pentru 15, 16, 17 si 18 iulie, inclusiv. Cei care nu-si depun dosarele in perioada mentionata nu se mai pot inscrie ulterior si vor intra pe a doua sesiune de repartizare la licee, insa numai pe locurile ramase disponibile.

Va reamintim faptul ca, din totalul de 3.826 de elevi inscrisi la Evaluarea Nationala 2019, la nivelul judetului Maramures, 3.584 s-au prezentat la ambele examene.

Diferenta de 242 o constituie elevii care, fie au absentat, fie s-au prezentat doar la examenul de Limba si literatura romana unde notele obtinute au fost cuprinse intre 1 si 7. Inspectorul scolar prof. Antoneta Bolchis a precizat, pentru ZiarMM.ro, faptul ca 72,93%, din totalul elevilor prezenti, au promovat examenele sustinute in cadrul Evaluarii Nationale (EN).

Copiii care nu s-au prezentat la EN pot opta pentru o scoala profesionala.

Cele mai bine cotate licee si scoli profesionale

La nivelul judetului Maramures cele mai “vanate” licee sunt: Colegiul National “Gheorghe Sincai”, Colegiul National “Vasile Lucaciu”, Colegiul National “Mihai Eminescu”, Colegiul National “Dragos Voda” Sighetu Marmatiei, Colegiul Economic “Nicolae Titulescu”, Liceul “Regele Ferdinand” Sighetu Marmatiei”, Colegiul Tehnologic “George Baritiu”, Liceul Teoretic “Emil Racovita”, etc.

Scolile profesionale cele mai solicitate sunt de la Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” si Colegiul Tehnologic “George Baritiu”.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *