Maramures: Campania „Hotii iti invadeaza intimitatea”, la final

Campania nationala de prevenire a furturilor din locuinte „Hotii iti invadeaza intimitatea”, initiata de Politia Romana in parteneriat cu Feroneria Arad, a ajuns azi la final.

In judetul Maramures activitatile au fost derulate de politistii de prevenire si cei de proximitate, in principal in centrele comerciale din municipiul Baia Mare.

„Pentru a informa populatia cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor din locuinte politistii au avut la dispozitie, pe langa pliante, si mijloace inovative de a convinge publicul ca patrunderea unor infractori in locuinta te poate afecta nu doar material, ci si psihologic.

Vorbim aici de ochelarii de realitate virtuala prin care oamenii au putut asista la o secventa de furt fiind transpusi chiar in mijlocul actiunii. Practic aceasta noua tehnologie se refera la ambiante tridimensionale create artificial, pe calculator sau prin filmare cu aparatura speciala, care ofera o simulare a realitatii atat de reusita, incat utilizatorul poate capata impresia de prezenta fizica, aproape veridica in anumite locuuri reale sau imaginare.

In cadrul celor 15 actiuni derulate in municipiul Baia Mare, politistii au distribuit 100 de calendare de buzunar si peste 1000 de flyere cu recomandari preventive si au discutat cu cetatenii despre importanta asigurarii locuintei cu incuietori de calitate. Acest lucru ingreuneaza actiunea infractorilor si ne poate scuti de neplaceri, stiut fiind ca ceea ce ramane uneori in urma hotilor poate fi mai dureros decat furtul in sine”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

ZiaMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu