Maramures: Captura de 4.500 pachete tigari la frontiera de nord

tigariAzi noapte, in jurul orei 1.30, un echipaj al politiei de frontiera de la Sectorul PF Sarasau a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Mercedes, care se deplasa dinspre localitatea Sapanta spre localitatea Sighetu Marmatiei, judetul Maramures.

Conducatorul auto a ignorat semnalele efectuate de catre politistii de frontiera continuandu-si deplasarea in mare viteza spre localitatea Campulung la Tisa.

“Lucratorii nostri au trecut la urmarirea autoturismului folosind semnalele acustice si luminoase, iar la iesirea din localitatea Campulung la Tisa, soferul a abandonat masina si a fugit prin curtea unui imobil aflat in apropiere.

La scurt timp, conducatorul auto a fost identificat intr-un taxi, in timp ce incerca sa paraseasca zona, acesta a fost retinut de catre politistii de frontiera si condus la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

De asemenea in autoturismul abandonat au fost observate mai multe colete cu tigari, iar in urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 40.300 lei”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

Conducatorul auto, identificat ca fiind cetatean ucrainean, Ivan M., de 29 ani, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun.

Totodata, pe timpul efectuarii cercetarilor s-a constatat faptul ca autoturismul in cauza a fost radiat din circulatie incepand cu anul 2009, fapt pentru care Ivan M. mai este cercetat si pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat.

Autoturismul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Pe timpul actiunii politistii de frontiera au beneficiat de sprijinul lucratorilor din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Sarasau.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1