Maramures: Centrele si scolile gimnaziale speciale vor primi bani mai multi. Cea mai mare suma se va aloca unitatii din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Bugetele, care vor fi alocate Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Maramures, Scolii Gimnaziale Speciale Baia Mare, Centrului Scolar de Educatie Incluziva Viseu de Sus, Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Baia Mare, Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva din Targu Lapus si Centrului Scolar de Educatie Incluziva din Sighetu Marmatiei, se vor majora cu aproximativ 40-60% in functie de necesitatile institutiilor. Decizia apartine Consiliului Judetean Maramures.

In acest context, Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Maramures i se vor aloca, in acest an, 905.000 lei. Acesti bani reprezinta 99% din suma solicitata de la Consiliul Judetean Maramures. De precizat ar fi faptul ca din aceasta suma, aproximativ 200.000 de lei, vor fi folositi pentru achizitionarea a 22 de platforme de orientare scolara si profesionala pentru consilierea in cariera viitoare a copiilor din Maramures, cu tehnici si metode reprezentative secolul XXI.

In ceea ce priveste Scoala Gimnaziala Speciale Baia Mare, institutia va primi un buget mai mare cu aproximativ 10%, valoarea alocata, pentru anul 2019, fiind de 1.658.000 de lei. Din acesti bani, 50.000 de lei vor fi destinati achizitionarii a cinci table interactive multimedia, pentru a ajuta cat mai mult progresul scolar al copiilor cu probleme speciale.

Centrele primesc bugete majorate de pana la 60%

Centrul Scolar de Educatie Incluziva Viseu de Sus primeste un buget cu 50% mai mare decat anul trecut, respectiv 1.209.000 lei. O buna parte din acesti bani, 220.000 de lei, vor fi folositi pentru reparatii capitale la fatada corpului cladirii internat, situat pe strada Libertatii, din Viseu de Sus.

Un buget cu 60% mai mare va primi si Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Baia Mare, suma fiind de 1.364.000 de lei. O parte importanta din acesti bani vor fi alocati pentru achizitionarea unui microbuz cu 18+1 locuri pentru copiii cu nevoi speciale, in valoare de 250.000 de lei.

In ceea ce priveste Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva din Targu Lapus si acesta va avea un buget cu aproape 40% mai mare decat in 2018. Astfel, pentru anul 2019, bugetul va fi de 759.500 cu posibilitatea rectificarii lui pozitive, in caz de nevoi, pe parcursul anului.

Si Centrul Scolar de Educatie Incluziva din Sighetu Marmatiei va primi un buget marit si in acest context suma alocata va fi de 1.056.000. Aici se va face o gradina senzoriala si se va achizitiona un microbuz scolar nou de 16+1 locuri pentru copiii cu probleme speciale.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2