Maramures: Cimitirul Vesel, Mocanita si bisericile din lemn, cele mai cautate obiective turistice in aceasta vara

Reclame home 1
Reclame home 1

Valea Vaserului, trenul Mocanita, Cimitirul Vesel din Sapanta si bisericile din lemn aflate in patrimoniul UNESCO sunt cele mai cautate obiective turistice care vor fi vizitate in sezonul de vara al acestui an, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural – ANTREC Maramures, Livia Sima.

„Proprietarii pensiunilor rurale ne-au confirmat ca majoritatea rezervarilor destinate vacantei de vara cuprind si vizitarea unor obiective turistice renumite prin valoarea lor atat in tara, cat si in strainatate.

Turistii au solicitat ca, pe langa cazare si masa, sa beneficieze de posibilitatea vizitarii unor obiective cunoscute cum ar fi: Cimitirul Vesel din comuna Sapanta, bisericutele de lemn, opt la numar, aflate in patrimoniul mondial UNESCO, dar si o calatorie in defileul Vaii Vaserului cu trenul Mocanita. Acestea sunt doar o parte dintre obiectivele foarte cunoscute, insa in majoritatea satelor si comunelor din judet, turistii au posiblitatea sa descopere si alte minunatii care merita cunoscute si vizitate”, a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, rezervarile de locuri in pensiunile rurale pentru sezonul estival se afla la inceput, iar turistii vor sa afle cat mai multe amanunte despre vizitarea unor obiective apropiate locului de cazare.

„Rezervarile de locuri pentru durata verii au inceput, iar romanii sunt foarte preocupati sa afle, pe langa facilitatile de cazare, obiectivele din vecinatate care merita a fi vizitate. Majoritatea proprietarilor de pensiuni cunosc bine istoria locului si ce anume se poate vizita sau merita a fi vizitat.

Turistii care petrec o vacanta combinata (munte-mare) in Maramures raman cel mult sase zile, timp in care, pe langa refacere si relaxare, doresc sa vada cat mai multe obiective. Recent, CJ Maramures a dat in folosinta ‘Circuitul bisericilor de lemn’, circuit in care vizitatorii au posibilitatea sa admire cele mai cunoscute constructii din lemn, unele vechi de 300-400 de ani”, a mai spus Livia Sima.

 

Filiala ANTREC Maramures a estimat ca, in vara anului 2016, peste 25.000 de turisti romani si straini si-au petrecut vacanta in judet.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole