Maramures: Conducatorii de vehicule destinate transportului de elevi, instruiti de politistii rutieri

Reclame home 1
Reclame home 1

Premergator inceperii noului an scolar, la nivelul intregului judet, politistii rutieri desfasoara actiuni de instruire a conducatorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulatie, in vederea cresterii sigurantei rutiere, anunta IPJ Maramures.

Pe parcursul intalnirilor dintre politisti si soferii de autovehicule pentru transport scolar se verifica detinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, detinerea si valabilitatea inspectiei tehnice periodice, precum si a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto.

De asemenea, se pune accent pe respectarea destinatiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule.

Nu in ultimul rand, politistii verifica semnalizarea rutiera din zona unitatilor de invatamant, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. In situatia in care sunt constatate nereguli, politistii vor aduce la cunostinta administratorului drumului public si vor solicita acestuia remedierea lor, in regim de urgenta.

Acestea sunt cateva dintre activitatile desfasurate premergator inceperii noului an scolar, politistii continuand sa deruleze actiuni si dupa debutul scolii, pe mai multe paliere, astfel incat sa se asigure conditii optime si de siguranta, atat pentru cei mici, cat si pentru parinti si profesori, mai precizeaza cei de la Politia Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2