Maramures: Contrabandist depistat cu ajutorul cainelui de urma

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Joi, 24 aprilie, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 17.00, lucratori din cadrul sectorului au observat, pe directia localitatii Crasna Viseului, mai multe persoane care transportau, in spate, catre interiorul tarii colete voluminoase.

Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie si un echipaj canin care au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza. Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele si au fugit in directii diferite.

“Drept urmare, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Persoanele in cauza au ignorat si de aceasta data avertismentul, fugind de la fata locului. Imediat, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

La fata locului, au fost descoperite 16 de colete invelite in folie neagra, care contin tigari, de provenienta ucraineana.

Cu ajutorul cainelui de urma Noza, politistii de frontiera au ajuns la domiciliul uneia dintre persoanele implicate in transportul tigarilor, un cetatean roman, S. V. de 25 de ani, domiciliat pe raza comunei Bistra.

In continuarea cercetarilor, au fost inventariate cele 16 colete si s-a constatat ca acesta contin 7.830 pachete tigari, de provenienta ucraineana, marca Jin Ling, in valoare de aproximativ 70.000 de lei.

Ulterior, autoritatile de frontiera din Ucraina ne-au informat ca pe partea lor au fost retinuti doi cetateni romani si au descoperit doua colete cu tigari, facand parte din acelasi lot.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *