Maramures: Controale la firme care ofera servicii de dezinfectie, dezinsectie si deratizare – Politistii au intocmit un dosar penal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, intensifica in aceasta perioada actiunile pentru combaterea activitatilor ilicite in activitatea operatorilor economici autorizati pentru a efectua operatiuni de dezinfectie, dezinsectie si deratizare.

Utilizarea si aplicarea acestor substante chimice, fara respectarea normelor tehnice si a instalatiilor aferente este deosebit de periculoasa deoarece degaja in contact cu aerul gaze toxice, cu efect letal pentru oameni si animale, acestea fiind totodata si extrem de inflamabile.

Primele controale au fost desfasurate de politisti marti, 26 noiembrie, impreuna cu reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare Maramures si a Directiei de Sanatate Publica Maramures.

In urma verificarilor efectuate la sediile a trei societati comerciale, a fost depistat, intr-un recipient din plastic de 1 litru, un produs periculos folosit pentru deparazitarea animalelor, care avea termenul de valabilitate expirat din 2006.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se desfasoara cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri.

„Activitatile, care vor continua si in perioada urmatoare, au ca scop cresterea sigurantei cetatenilor, a protejarii vietii si sanatatii populatiei si combaterea infractionalitatii in domeniu, prin verificarea starii de legalitate, a modului de efectuare a operatiunilor cu produse de protectie a plantelor si substante utilizate in igiena si sanatatea publica, precum si a conditiilor in care se desfasoara aceste operatiuni de catre agentii economici”, spun reprezentantii IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2