MARAMUREȘ – Creștere cu 133% a cazurilor de viroze respiratorii. Nici cu pneumoniile nu stăm bine

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numărul cazurilor de viroze respiratorii este de ordinul miilor în județul Maramureș. Datele Direcției de Sănătate Publică județeană arată clar că trendul este unul ascendent, atat în cazul pneumoniilor, respectiv al virozelor respiratorii. Partea bună este că deocamdată nu au fost raportate focare în grădinițele din județ.

„Într-adevăr avem o creștere a numărului de cazuri de viroze respiratorii și pneumonii comparativ cu perioada similară a anului trecut. Nu este o surpriză, pentru că prin renunțarea la măsurile de profilaxie nespecifică acest lucru era de așteptat să se întample. Estimarea noastră este că această creștere va continua și tocmai de aceea acele măsuri de profilaxie trebuie respectate, gen păstrarea distanței, triajul epidemiologic în unitățile de învățămant, în unitățile sanitare, evitarea aglomerațiilor, aerisirea spațiilor, respectiv prezentarea la spital în caz de infecții respiratorii, pentru stabilirea unui diagnostic.

La nivelul virozelor respiratorii avem o creștere cu 133% față de perioada similară din anul trecut, iar la pneumonii cu 102%. Cazurile de viroze sunt dre ordinul miilor. Săptămana trecută am avut înregistrate peste 3000 de cazuri, din care o treime erau la copii. La pneumonii numărul de cazuri este mai mic, dar tot avem o depășire mare”, a declarat Carmen Sima, directorul DSP Maramureș, pentru ziarmm.ro.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole