Maramures: Cum s-a dat de gol un contrabandist de tigari

In data de 20 august, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Viseu de Sus au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 14.00, a fost oprit in trafic pentru control, pe D.N. 18, pe raza localitatii Viseu de Jos, un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Romania.

“La volanul masinii se afla Mariana P., in varsta de 32 de ani, domiciliata pe raza judetului Maramures. Deoarece locul destinat rotii de rezerva prezenta modificari, politistii de frontiera au luat masura conducerii autoturismului in cauza impreuna cu femeia la sediul institutiei, in vederea continuarii cercetarilor.

Astfel, in urma unui control amanuntit, au fost descoperite in mai multe spatii special amenajate sub roata de rezerva, langa cutia de viteza si in bara de protectie fata, 1.990 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 23.300 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. De asemenea, autovehiculul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, pana la finalizarea cercetarilor”, spun reprezentantii Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

De asemenea, tot la data de 20 august, in jurul orei 20.00, si politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au observat mai multe persoane care transportau catre interiorul tarii colete voluminoase.

Imediat, acestia au actionat pentru retinerea celor in cauza, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele si au sarit in apa raului Tisa, intorcandu-se inot, pe teritoriul statului vecin.

In urma cercetarii zonei au fost descoperite noua colete ce contineau cantitatea de 4.750 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 55.500 de lei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1