Maramures: Cum va fi vremea in primele zile din luna mai

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea se va incalzi in primele zile ale lunii mai in majoritatea regiunilor, iar temperaturile vor ajunge si pana la 27 de grade Celsius, peste cele normale in aceasta perioada din an, insa nu vor lipsi precipitatiile, sub forma de averse, in special in intervalele 3 – 5 mai si 7 – 9 mai, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) publicata luni, valabila pentru perioada 1 – 14 mai 2017, informeaza AGERPRES.

In Maramures, in primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi in crestere treptata, astfel ca vremea va deveni calda, cu medii ale maximelor de 23 — 25 de grade si ale minimelor de 8 — 11 grade. In perioada 5 — 9 mai, vremea se va racori, urmand a se inregistra temperaturi in jurul mediilor climatologic specifice pentru prima decada a lunii mai, cu valori diurne de 17 — 20 de grade si nocturne de 5 — 8 grade, mediat pe regiune.

Apoi, pana la sfarsitul intervalului de referinta, este estimata o crestere semnificativa a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii mai. Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, in orele dupa-amiezelor instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi de scurta durata. In intervalul 5 — 9 mai aversele vor fi mai frecvente, posibil chiar insemnate cantitativ.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2