Maramures: De astazi traficul in Ungaria este restrictionat pentru automarfare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Soferii maramureseni care conduc autovehicule care au o capacitate mai mare de 7,5 tone trebuie sa stie ca, incepand din aceasta seara va fi restrictionata intrarea acestor autovehicule pe teritoriul Ungariei. Cei care se afla deja in tara vecina vor fi nevoiti sa stationeze pana la ridicarea restrictiei.

Astfel, incepand de sambata, 20 octombrie 2018, ora 23.00 (ora Romaniei) pana duminica 21 octombrie, ora 23.00 (ora Romaniei), respectiv de luni 22 octombrie, ora 23.00 (ora Romaniei) pana marti, 23 octombrie, ora 23.00 (ora Romaniei), pe teritoriul Ungariei va fi restrictionata circulatia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Masura este luata de autoritatile ungare ca urmare a faptului ca in data de 23 octombrie 2018 este declarata zi de sarbatoare nationala, nelucratoare.

Lungu Radu, purtator de cuvant la ITPF Sighetu Marmatiei: Pe perioada restrictiei soferii automarfarelor vor avea obligatia sa stationeze in parcarile special amenajate, pana la ridicarea restrictiei de circulatie pe drumurile publice din Ungaria.

Suplimentarea personalului la granita

Pentru intervalul duminica, 21 octombrie, ora 23.00 – luni, 22 octombrie, ora 23.00 si incepand cu data de marti, 23 octombrie, ora 23.00, cand traficul pentru autovehiculele de mare tonaj va fi reluat, conducerea ITPF Sighetu Marmatiei a dispus masuri pentru suplimentarea personalului si folosirea la maxim a capacitatii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru aceste mijloace de transport. Astfel, in limita configuratiei acestora si, in functie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau iesire in/din tara, pentru ca formalitatile de frontiera sa se efectueze cu operativitate.

La granita cu Ungaria, formalitatile de frontiera se efectueaza in comun cu autoritatile ungare, sens in care conducerea ITPF Sighetu Marmatiei tine permanent legatura cu autoritatile de frontiera ungare in vederea stabilirii unor masuri comune de fluidizare. De asemenea s-a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control in punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, insa numarul de linii care pot fi deschise este limitat de numarul de politisti repartizati de catre Politia Ungara. In baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal si de catre autoritatile ungare.

Recomandarile ITPF Sighetu Marmatiei

Conducerea ITPF Sighet recomanda soferilor de automarfare si nu numai, sa tranziteze toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria si nu doar unele, pentru a nu aparea suprasolicitarea.

Lungu Radu, purtator de cuvant la ITPF Sighetu Marmatiei: ”In continuare, Politia de Frontiera recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita deschise transportului de marfuri, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea. De asemenea, se recomanda soferilor consultarea aplicatiei Trafic on-line pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibila pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Aceasta aplicatie on-line prezinta o medie a timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de asteptare sunt actualizati in timp real, fapt ce ajuta utilizatorul sa-si reconfigureze traseul catre un punct de frontiera ce inregistreaza valori de trafic scazute.”

In intervalul orar mentionat mai sus, traficul de calatori si autoturisme se va desfasura in conditii normale.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *