Maramures: Doi “scafandri” ucraineni au ajuns pe mana politistilor de frontiera

Marti, 18 iulie a.c., in jurul orei 22.30, un echipaj al politiei de frontiera din Sarasau a observat mai multe persoane in timp ce treceau ilegal frontiera din Ucraina in Romania, prin apa raului Tisa, transportand colete voluminoase.

Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea barbatilor, efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestia au abandonat coletele si s-au dispersat in directii diferite.

In urma actiunii, au fost retinuti doi cetatenii ucraineni, M.I. de 35 ani si A.H. in varsta de 17 ani, care erau imbracati in costume de neopren si care au trecut inot raul Tisa. Celelalte persoane cu care erau ucraineni au reusit sa fuga pe teritoriul statului vecin.

“Imediat, au fost informate autoritatile de frontiera ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice de supraveghere a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 12 colete, ce contineau cantitatea de 6.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 70.200 lei”, a relatat scms. Radu Lungu, purtator de cuvant la ITPF Sighetu Marmatiei.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cei doi cetateni ucraineni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.

In continuare, politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea documentarii intregii activitatii infractionale, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1