Maramureș: Dosare penale pe bandă rulantă pentru infracțiuni rutiere

Reclame home 1
Reclame home 1

La data de 1 decembrie, polițiștii rutieri din Sighetu Marmației, în timpul Exercitării atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal de oprire unui autoturism, dar conducătorul acesteia nu oprit, ci și-a continuat deplasarea.

La un moment dat, acesta a oprit și s-a poziționat pe locul din dreapta a autoturismului. Acesta a fost identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 33 de ani din comuna Sarasău.

Polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, motiv pentru care, pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În noaptea de 1 decembrie, polițiștii din Baia Sprie, aflați în serviciul de patrulare pe D.N.18, strada Câmpului, au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcția municipiului Baia Mare, înspre orașul Baia Sprie.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 20 de ani din Baia Mare, posesor de permis de conducere.

În urma testării cu aparatul etilotest efectuată de polițiști, a rezultat faptul că acesta nu este sub influența băuturilor alcoolice, dar, a fost testat și cu aparatul de depistare a prezenței în organism a substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv.

Tânărul a fost condus la Centrul de Permanență din Baia Sprie în vederea prelevării de mostre biologice de sânge și urină.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În zilele de 02 și 03 decembrie, polițiștii Serviciului Rutier, Vișeu de Sus și Sighetu Marmației, au surprins în trafic, circulând pe D.N. 1C, localitatea Cicârlău, D.N. 18, localitatea Tisa, pe strada Măceșilor din Vișeu de Sus și pe D.N. 19 în comuna Sarasău, patru autoturisme conduse de patru bărbați în vârstă de 47, 57 și 63 de ani din județul Satu Mare, Rona de Sus, Remeți și Vișeu de Sus, care se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Aparatele etilotest au indicat valori de 0,72, 0,79, 1,02 și 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor trei le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
Pe numele lor au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În seara de 02 decembrie, la ora 19.00, polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag au fost sesizați telefonic de către un bărbat de 37 de ani din Ocna Șugatag, sesizând faptul că i-a fost sustras autovehiculul, care se afla parcat în centrul localității Sat Șugatag, iar persoana reclamată ar fi produs un accident rutier cu autovehiculul sustras.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat apelantul și autovehicul în cauză, care se afla în afara părții carosabile, respectiv într-o vale și prezenta avarii. Din cele relatate de bărbatul de 37 de ani a reieșit faptul că, în jurul orei 18.00, a fost anunțat de soția acestuia despre faptul că, în timp ce trecuse pe drumul comunal denumit Drumul Pietrei din Sat Șugatag, a observat autovehiculul lor în vale, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei, fără să discute cu aceasta.
Persoana bănuită de comiterea faptelor a fost identificat ca fiind un tânăr de 19 ani din Hărnicești.

Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,93 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar, ulterior, acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge. De asemenea, tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

La data de 03 decembrie, polițiștii Secției 3 Fărcașa au depistat în trafic pe D.J. 108A, în localitatea Gârdani, un autovehicul, condus de un bărbat de 34 de ani din Baia Mare. Acesta a prezentat polițiștilor documentele sale și ale autoturismului, dar, întrucât existau suspiciuni privind autenticitatea permisului de conducere prezentat, polițiștii au efectuat verificări, constatându-se faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În continuare, se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de uz de fals și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole