Maramureș – drumuri bune!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În ultimii 4 ani, peste 200 de kilometri de drum județean au fost cuprinse în proiecte de reabilitare şi modernizare, finanţate din fonduri guvernamentale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar și din alte surse și programe de finanțare.

Programul Național de Dezvoltare Locală (etapa I și etapa a II-a) înseamnă 205  milioane de euro pentru infrastructură rutieră – drumuri comunale și poduri; infrastructură edilitară: apă și canal, stație de epruare; infrastructură școlară, reabilitări de grădinițe, școli, licee, infrastructură de sănătate, dispensare și centre de zi, reabilitarea instituțiilor publice.

În această perioadă se derulează lucrările de reabilitare a drumului județean dintre Bârsana și Săcel, pe o lungime de 39,23 kilometri. Obiectivul de investiții este „Reabilitare DJ 186, sector Bârsana (DJ 185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN 17C)”, proiect finanțat de Consiliul Județean Maramureș, prin PNDL 2, cu o valoare de aproximativ 114 milioane de lei.

De asemenea, sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare a drumului județean pe Valea Ruscovei, între Leordina și Poienile de sub Munte, cu o lungime de 20,13 kilometri, din cadrul obiectivului de investiții este „Reabilitare DJ 187 Leordina (DN18) – Ruscova – Repedea – Poienile de Sub Munte”, finanțat de Consiliul Județean Maramureș, prin PNDL 2. Valoarea acestui proiect este de 57,5 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2