Maramures: Elevii olimpici vor fi rasplatiti cu bani

Reclame home 1
Reclame home 1

Elevii care au obtinut distinctii, medalii si premii speciale la olimpiadele si concursurile scolare judetene, precum si cadrele didactice care s-au ocupat de pregatirea acestora, vor primi stimulente financiare de la administratia judeteana.

Deoarece scolile si liceele nu au posibilitatea de a rasplati munca elevilor si a dascalilor, prin Legea nr. 211/2017 a educatiei nationale s-a creat cadrul legal prin care administratiile judetene se pot implica direct in finantarea premiilor acordate de unitatile de invatamant si inspectoratele scolare acestora.

In acest sens, olimpiadele si concursurile judetene pentru care se acorda stimulente financiare se propun de catre Inspectoratul Judetean Maramures, care instiinteaza unitatile scolare cu privire la perioada depunerii dosarelor. Astfel ISJ Maramures va centraliza informatiile primite si va stabili importanta si relevanta olimpiadelor si concursurilor scolare judetene pe discipline, dupa care va propune cuantumurile stimulentelor financiare.

Stimulentele financiare acordate cadrelor didactice care s-au ocupat de pregatirea elevilor vor avea aceeasi valoare ca stimulentele acordate copiilor, iar in situatia in care un elev/ cadru didactic a obtinut premii la mai multe concursuri se va acorda un singur stimulent, cel cu valoarea cea mai mare.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2