Maramures: Focuri de arma pentru prinderea unui contrabandist

focuri-de-arma-pistol-tragereMarti, 1 septembrie, la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune, pe raza judetului Maramures, pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun provenite din Ucraina.

Astfel, pe timpul actiunii a fost identificat, pe un drum forestier, intre localitatile Petrova si Stramtura, un autoturism de teren, marca Chrysler, despre care existau date ca transporta tigari.

“Drept urmare, un echipaj al politiei de frontiera a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control masina in cauza, insa conducatorul auto a ignorat semnalele continuandu-si deplasarea in mare viteza.

Lucratorii nostri au trecut la urmarirea autoturismului cu semnalele acustice si luminoase in functiune, folosind totodata si armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, in plan vertical, conform procedurilor legale.

La scurt timp, s-a reusit blocarea autoturismului de teren si retinerea conducatorului auto, acesta fiind identificat ca fiind Ioan B. de 24 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

In urma controlului autoturismului, pe bancheta din spate si in portbagaj, au fost descoperite 15 colete cu tigari, de provenienta ucraineana, fapt pentru care s-a luat masura conducerii soferului impreuna cu masina cu tigari la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor, s-a constatat ca acestea contin 7.870 pachete tigari, de diferite marci, in valoare de aproximativ 70.000 de lei.

In cauza, s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, autoturismul folosit la transportul tigarilor, in valoare de 500 euro, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera pentru continuarea cercetarilor, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1