Maramures: Focuri de arma trase in pneurile unui microbuz care rula pe raza localitatii Alba

Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii de frontiera din Sighetu Marmatiei au identificat in trafic un microbuz, care transporta tigari de contrabanda. Marfa urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona. Dupa o urmarire de aproximativ 2 km, politistii au reusit sa puna mana pe tigari insa soferul si-a pierdut urma.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “A fost identificat in trafic pe raza localitatii Ilba, judetul Maramures, un microbuz marca Mercedes, despre care existau date ca transporta tigari provenite din contrabanda. Politistii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a microbuzului in cauza, moment in care soferul a efectuat mai multe manevre spre autospeciala Politiei de Frontiera. Deoarece conducatorul microbuzului nu s-a supus semnalelor politistilor de frontiera, lucratorii nostri au executat mai multe focuri de avertisment in plan vertical precum si spre pneurile autovehiculului, cu respectarea prevederilor legale, insa acesta le-a ignorat, demarand in tromba.”

Dupa aproximativ 2 km de urmarire, microbuzul a fost gasit abandonat pe o strada laturalnica, iar in interiorul acestuia au fost descoperite mai multe colete cu tigari. Politistii au luat, imediat, masuri de monitorizare a zonei, prin dispunerea unor verificari specifice, in vederea identificarii si retinerii conducatorului auto. Microbuzul a fost dus la sediul institutiei pentru continuarea cercetarilor.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In urma inventarierii coletelor din microbuz, a rezultat cantitatea de 11.500 de pachete cu tigari, diferite marci, avand provenienta ucraineana. Tigarile in valoare de 134.550 lei au fost ridicate in vederea confiscarii. In cauza, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar autovehiculul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, pana la finalizarea cercetarilor.”

Soferul nu a fost deocamdata prins insa politistii deruleaza cercetari pentru identificarea si retinerea acestuia.

Actiunea a fost facuta, in acest weekend, de catre lucratori din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures in cooperare cu lucratori din cadrul Serviciului Teritorial PF Satu Mare si din cadrul IPJ Maramures.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2