Maramures: Furturile din locuinte, pe primul loc in 2014

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In judetul Maramures, datele analizate pentru primul trimestru din acest an releva faptul ca infractiunile contra patrimoniului reprezinta aproape 47% din totalul infractiunilor sesizate. Cele mai multe furturi sesizate au fost in ordine: cele din locuinte, din societati comerciale si din auto, toate aflate intr-un trend descendent.

Chiar daca atat furturile, cat si talhariile au scazut fata de aceeasi perioada a anului 2013 cu 11,5%, respectiv 9,5%, gradul de pericol social si impactul pe care aceste infractiuni il au asupra sentimentului de siguranta al cetateanului, justifica oportunitatea desfasurarii unei campanii preventive si in judetul nostru.

In acest sens, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii impreuna cu politisti de ordine publica de la Politia Municipiului Baia Mare au desfasurat in cartierul Ferneziu o prima actiune preventiva in cadrul Campaniei INFRACTORII TE POT CUNOASTE MAI BINE DECAT CREZI”.

Campania se deruleaza la nivel national in perioada mai – septembrie 2014 si are ca scop informarea populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor si talhariilor.

Pentru promovarea mesajelor campaniei, in judetul Maramures vor fi distribuite 2000 de flyere cu recomandari preventive si 100 de afise, ce vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unitatilor de politie, la intrarile in centrele comerciale si in alte locuri publice. Primii care au aflat cum sa nu devina victimele ale infractiunilor au fost locuitorii cartierului Ferneziu din Municipiul Baia Mare.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2