Maramures: Grupare axata pe contrabanda cu tigari, destructurata

Reclame home 1
Reclame home 1

tigari (2)La inceputul anului 2011, politisti de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramures, au demarat activitati de monitorizare a unei grupari infractionale organizate formata din aproximativ 70 de persoane, cetateni romani si ucraineni, axata pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana.

Gruparea era foarte bine organizata, fiecare membru avand roluri precise in derularea activitatilor infractionale, in ceea ce priveste trecerea tigarilor peste frontiera, transportul si depozitarea acestora in diferite locatii si comercializarea lor catre diferiti clienti.

In urma monitorizarii activitatii infractionale, a rezultat faptul ca acestia au introdus ilegal in tara, prin zona de responsabilitate a I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, peste 350.000 de pachete cu tigari (700 baxuri) de provenienta ucraineana, in valoare de peste 3.200.000 lei, din care peste 234.000 pachete de tigari (468 baxuri) au fost ridicate in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera in urma unor actiuni punctuale.

Miercuri 22 aprilie, politistii de frontiera, delegati de procurorul D.I.I.CO.T., au descins la 12 adrese apartinand membrilor gruparii, pe raza localitatilor Valea Viseului, Bistra, Crasna Viseului si Rona de Sus din jud. Maramures.

In urma perchezitiilor au  fost descoperite si ridicate in vederea confiscarii peste 6.500 pachete de tigari de provenienta ucraineana, o statie radio emisie-receptie, un aparat de observare, precum si mai multe inscrisuri care atesta implicarea celor in cauza in activitati de contrabanda.

In prezent procurorii D.I.I.CO.T. si politistii de frontiera delegati de catre acestia desfasoara activitati specifice in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole