MARAMUREȘ – Încă sunt depistate transporturi ilegale de păsări. Cate ferme avem în județ

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În ciuda tuturor restricțiilor care s-au impus legate de vanzarea păsărilor, ca urmare a existenței unor focare de gripă aviară în Ungaria, în Maramureș se mai depistează în trafic transporturi ilegale de păsări. Semn că numiți comercianți, de dragul banilor, își asumă anumite riscuri, șansele de a fi opriți de autorități fiind foarte mari.

„Legat de subiectul pasăre, încă, din păcate, găsim comercianți care, în ciuda tuturor restricțiilor care țin de biosecuritatea și transporturilor păsărilor vii, vand din surse neautorizate păsări către cetățeni. Din fericire la noi în județ nu avem focare de gripă aviară. Sunt doar cele confirmate în Ungaria. În Romania s-au luat măsurile care se impun în astfel de situații. Urmărim, împreună cu Jandarmeriași Poliția, în controalele tematice pe care le facem, toate transporturile de păsări vii, ouă, pui de o zi și de pui zburați. În județ avem 24 de ferme de creștere a păsărilor, cele mai multe fiind în Seini”, a declarat Vasile Pop, directorul adjunct al DSVSA Maramureș.

Acesta spune că numărul crescătorilor de păsări din județul nostru a rămas constant și nu se poate vorbi de o creștere exponențială a acestora avand în vedere evoluția acestui domeniu din punct de vedere economic.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2