Maramures: Infractiunile au crescut cu 2,7% in primul semestru al anului

In primul semestru al acestui an, in judetul Maramures au fost sesizate cu 2,7% mai multe infractiuni fata de aceeasi perioada a anului 2017, trendul ascendent fiind dat de infractiunile economico-financiare si de alta natura, in timp ce infractiunile de natura judiciara au scazut cu aproape 3%.

Din perspectiva repartitiei pe medii de producere, in mediul urban s-au comis 67,04% din infractiuni, in mediul rural au fost sesizate 32,74%, iar infractiunile comise in strainatate reprezinta 0,02% din total.

Preocuparea politistilor pentru constatarea si combaterea fenomenului infractional a condus la cresterea ponderii infractiunilor sesizate din oficiu din totalul infractiunilor sesizate cu 25,5% fata de aceeasi perioada a anului 2017, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

In ceea ce priveste infractiunile contra persoanei, s-au inregistrat cresteri in cazul faptelor de vatamare corporala din culpa (+89 de fapte), rele tratamente aplicate minorului (+5 fapte), lipsire de libertate in mod ilegal (+6 fapte), amenintare (+104 fapte) si agresiune sexuala (+5 fapte).

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1