Maramures: Instabilitate atmosferica accentuata si intensificari ale vantului

PNL

Informarea meteorologica este valabila in intervalul de valabilitate 30 Aprilie, ora 14.00 – 01 Mai, ora 21.00. Fenomenele vizate sunt perioadele cu instabilitate atmosferica accentuata, intensificari ale vantului.

In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente si mai intense in regiunile nordice, nord-estice, vestice si centrale, iar in a doua parte a zilei de marti (30 Aprilie) si la inceputul noptii de marti spre miercuri (30 Aprilie/01 Mai) in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, precum si in Muntenia, Moldova si Dobrogea.”

In cursul zilei de 1 Mai, vantul va avea local si temporar intensificari in majoritatea regiunilor, cu rafale in general intre 45 si 55 km/h.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2