septembrie 18, 2021

Maramures: Jandarmii ii sarbatoresc astazi pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ziua patronilor spirituali ai Jandarmeriei, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, zi cu semnificatie deosebita, este sarbatorita astazi, 8 noiembrie a.c., in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures printr-o serie de activitati evocatoare si ceremonii religioase, care se desfasoara in capela cu hramul Sfintii Arhangheli din incinta Jandarmeriei Maramures.

Prim adjunct al insp.sef, lt.col. Haiduc Mihai Dan: ,, Aflandu-ne in anul aniversarii Centenarului Marii Uniri si a 50 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Maramuresene, iar in fiecare an, pe data de 3 aprilie sarbatorim infiintarea Jandarmeriei Romane, iata ca in data de 8 noiembrie marcam o zi la fel de importanta: Ziua patronilor spirituali ai Armei. Nu intamplator, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil au fost alesi ocrotitorii Jandarmeriei. Cei doi conducatori ai ostilor ceresti sunt simboluri ale luptei impotriva raului: Mihail reprezinta „legea”- pe care o apara cu sabia focului, iar Gavriil este „ordinea” – firescul, bunatatea, pacea.

La fel si activitatea noastra se desfasoara sub deviza „Lex et Ordo”, care innobileaza insemnul heraldic, iar jandarmii se afla in slujba cetatenilor si executa misiuni pentru siguranta acestora. Acum, la ceas de sarbatoare, transmitem urari de sanatate si un calduros „La multi ani” colegilor nostri care isi serbeaza ziua onomastica, precum si tuturor maramuresenilor care poarta numele Sfintilor Arhangheli !”

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2