Maramures: Lapte, corn si fructe. Afla aici, cum trebuie sa primeasca un elev, produsele, pe parcursul unei saptamani de scoala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Reprezentanta Consiliul Judetean (CJ) Maramures, Amalia Babici Man a precizat faptul ca elevii trebuie sa primeasca alimentele conform graficelor stabilite. Astfel, copiii trebuie sa beneficieze intr-una din pauze de lapte, corn, biscuiti si fructe insa dupa un anumit program saptamanal.

Amalia Babici Man, purtator de cuvant CJ Maramures: ”Pe parcursul unei saptamani, unui prescolar sau elev i se acorda trei portii de lapte UHT in zilele de luni, marti si miercuri, cinci portii produse de panificatie corn si biscuiti – in zilele de luni, marti si miercuri corn, iar joi si vineri biscuiti – si doua portii de fructe/mere, in zilele de joi si vineri, dupa finalizarea contestatiei. Livrarea in institutiile de invatamant din judetul Maramures se face zilnic, saptamanal sau trisaptamanal, conform ”graficelor de livrare”, parte din caietul de sarcini asumat la licitatie. Implementarea contractelor se deruleaza in conditii normale.”

De precizat ar fi faptul ca, CJ Maramures gestioneaza, la nivelul judetului, Programul pentru scoli al Romaniei, care prevede acordarea gratuita de fructe si legume proaspete, lapte, produse lactate si produse de panificatie, in limita unei valori zilnice per prescolar sau elev.

Beneficiarii acestui program sunt prescolarii din gradinitele cu program normal de stat acreditate, de patru ore, dar si cei din gradinitele particulare acreditate, precum si elevii din invatamantul primar si gimnazial de stat si particular.

Amalia Babici Man, purtator de cuvant CJ Maramures: ”Pentru derularea Programului pentru scoli al Romaniei, in anul scolar 2018-2019, in urma procedurii de achizitie publica s-au incheiat cinci contracte subsecvente, unul fiind inca nefinalizat. Exista, astfel, un contract incheiat pentru furnizarea laptelui in intreg judetul, patru contracte pentru distributia de produse de panificatie si un contract pe fructe, care inca nu este finalizat.”

Loturile care acopera judetul Maramures

Lotul 1 este cel care vizeaza distributia laptelui, Lotul 2, care este in contestare, adica cel care se refera la fructe, iar Loturile 3, 4, 5 si 6 sunt cele unde se distribuie produse de panificatie.

“Lotul 1 acopera intregul judet si este incheiat pentru distributia laptelui, lotul 2, unde procedura de achizitie nu a fost finalizata fiind depusa contestatie la procedura, ar urma sa acopere intreg judetul Maramures si sa fie distribuite fructe”, a punctat Amalia Babici Man.

Lotul 3 cuprinde zona Sighetu Marmatiei – Tisa – Mara, Lotul 4 acopera zona Borsa – Valea Viseului –Valea Izei, Lotul 5 se refera la zona Targu Lapus – Baia Sprie – Copalnic – Baia Mare – Seini, iar Lotul 6 acopera zona Codru – Chioar.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2