Maramures: Lucrari in 24 unitati de invatamant cuprinse in programul PNDL I si II

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La intalnirea de joi, 13 decembrie, de la Prefectura Maramures, cu privire la actiunile desfasurate pentru implementarea la nivel judetean a Planului comun de actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in zonele adiacente unitatilor de invatamant s-au analizat masurile intreprinse, in trimestrul IV, la nivelul fiecarei institutii, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Maramures.

Comisarul sef de politie Radu Cristian, sef serviciu ordine publica din cadrul Inspectoratului de Politiei al Judetului Maramures, a precizat ca 42 institutii de invatamant preuniversitar au asigurate paza umana, iar 185 unitati sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (102 in mediul rural si 83 in mediul urban).

In privinta masurilor de siguranta pentru elevi, 78 de unitati nu au gard imprejmuitor, 20 sunt amplasate in zone iluminate necorespunzator si 30 sunt amplasate in zone periferice. Din punct de vedere infractional nu au fost inregistrate probleme deosebite, chiar daca au fost semnalate 13 fapte comise in incinta unitatilor de invatamant (furt, amenintare, purtare abuziva, alte fapte), din care 11 in mediul urban si doua in mediul rural.

Politistii maramureseni au desfasurat 88 de actiuni cu privire la prevenirea absenteismului scolar, respectarea regimului circulatiei rutiere si alte 19 actiuni, fiind aplicate 47 sanctiuni contraventionale.

Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures au efectuat 71 de controale la unitatile de invatamant, fiind constatate 326 nereguli, din care 29 au fost solutionate in perioada controlului, iar 275 au fost sanctionate (273 avertismente si doua amenzi in valoare de 1500 lei), a precizat lt.col. Claudiu Scoarta din cadrul inspectiei de prevenire. In trimestrul IV nu au fost eliberate autorizatii de securitate la incendiu pentru unitatile de invatamant, dar nu au fost depuse nici documentatii in vederea autorizarii/eliberarii. Au fost efectuate demersuri la conducerea unitatilor administrativ-teritoriale (primari si viceprimari) pentru alocarea resurselor financiare in scopul elaborarii documentatiilor, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, pentru obtinerea autorizatiilor de securitate la incendiu

Jandarmii maramureseni au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale (sunt incheiate noua acorduri de parteneriat cu unitati de invatamant din Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, Viseu de Sus si Ulmeni) si a continuat activitati in cadrul campaniei ”Scoala in siguranta!”.

In cadrul unor actiuni comune de prevenire cu alte institutii au fost sanctionati contraventional doi elevi care absentau de la cursuri, a mentionat lt.col. Istvan Iuhos Lenghel Pall, sef serviciu ordine si siguranta publica Inspectoratul de Jandarmi Judetean ”Pintea Viteazul” Maramures.

Inspectorul scolar pentru proiecte si activitati extrascolare, Amelia Banica, a declarat ca s-au facut demersuri de catre conducerea inspectoratului, dar si de directorii de scoli pentru obtinerea fondurilor necesare pentru imprejmuire, paza si sisteme de supraveghere a unitatilor de invatamant care nu dispun de aceste facilitati.

Au fost incheiate parteneriate cu organizatia ”Salvati copiii”, Universitatea ”Dimitrie Cantemir” – Cluj Napoca. Sunt in executie lucrari in diferite stadii de executie la cladirile a 24 unitati de invatamant, proiecte cuprinse in programul PNDL I si II, care vor rezolva problemele spatiilor scolare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2