MARAMUREȘ – Mai puține accidente, dar mai multe amenzi și permise reținute

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numărul accidentelor rutiere înregistrate în județul Maramureș în acest an este în scădere. Potrivit datelor oficiale primite de la Serviciul Rutier Maramureș, la finele lunii august aveam 76 de accidente rutiere grave, mai puține cu 30 față de perioada similară a anului 2019, care este luat ca an de referință, 2020 fiind un an atipic. În urma acestor 76 de accidente și-au pierdut viața un număr de 19 persoane, cu șapte mai puțin, respectiv au fost rănite grav 68 de persoane.

„Îmbucurător este faptul că scade numărul accidentelor rutiere grave și consecințele acestora. Este adevărat că unele din aceste accidente rutiere grave sunt intens mediatizate și dezbătute în spațiul public, cum a fost cel de la Vivo Mall sau accidentul de pe DN18 din Vișeu de Sus, cu motociclistul polonez accidentat mortal de mașina condusă de un medic. Sunt mai puține accidente, dar sunt mai intens dezbătute, ceea ce e un lucru bun, că se mediatizează, că poate așa șoferii vor respecta mai mult regulile de circulație, vor conștientiza riscurile la care se expun dacă fac o depășire neregulamentară sau se urcă băuți la volan.

Ce face Poliția? Poliția organizează acțiuni de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente și încearcă să ia mai multe măsuri. Am desfășurat activități în școli, întâlniri cu grupuri țintă, difuzarea de cateva zute de ori a unor clipuri tematice pe led screenul de Vivo Mall în care arătăm consecințele conducerii cu viteză, o inițiativă preluată și de alte județe, ceea ce ne bucură. Mergem la hramuri ale unităților de cult, am fost la Hora de la Prislop, la diverse evenimente organizate prin județ etc. Am crescut numărul sancțiunilor aplicate, al permiselor reținute, al certificatelor de înmatriculare retrase, am descoperit mai multe infracțiuni în trafic”, a declarat, pentru ziarmm.ro, șeful Serviciului Rutier Maramureș, Dorin Gherman.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. mo

    Din pacate pentru noi, pentru unii mai mult pentru altii mai putin, faptul ca sunt mai putine accidente nu reprezinta un lucru imbucurator neaparat. Pentru unii nu doar aceste cifre conteaza, faptul ca sunt mai putine accidente nu ma face sa ma simt mai in siguranta cand ies la plimbare. Pentru mine un accident e destul sa ma faca invalid pe viata sau sa ma trimita in mormant. Faptul ca circula asa de multi bauti sau fara permis e si mai grav!! Iesiti pe strazi trantorilor!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole