Maramures: Materialele pentru turul al doilea de scrutin al alegerilor prezidentiale au fost transportate in teritoriu

Materialele necesare pentru desfasurarea celui de-al doilea tur de scrutin electoral pentru alegerea Presedintelui Romaniei au fost incarcate in aceasta dimineata si transportate pe cele 10 rute, conform graficului stabilit, sub paza militarizata.

Vasile Moldovan, prefect de Maramures: ”Materialele necesare pentru desfasurarea in bune conditii a procesului electoral din data de 24 noiembrie a.c., au fost pregatite, iar activitatile prevazute in programul calendaristic au fost finalizate. Judetul Maramures a primit 467.520 buletine de vot si 434.187 timbre autocolante. Vor fi utilizate de la primul tur de scrutin cele 438 de stampile de control, respectiv 2190 stampile cu inscriptia ”VOTAT”. S-au reactualizat listele electorale permanente, s-au trimis in teritoriu procesele verbale, autocolantele, hartia, tusierele, brosurile si modelul anulat al buletinului de vot care vor fi predate pe baza de proces verbal primarilor unitatilor administrativ-teritoriale, iar ulterior presedintilor birourilor sectiilor de votare.”

Birourile electorale ale sectiilor de votare vor asigura, in data de 23 noiembrie a.c., intre orele 18.00 si 20.00 prezenta la sediul sectiei pentru a primi cererile de votare prin intermediul urnei speciale.

Fara bauturi alcoolice duminica

Presedintele biroului electoral al sectiei de votare este obligat sa ia masurile necesare pentru ca procesul electoral sa se desfasoare in bune conditii. Atributiile acestuia se intind si in afara sectiei de votare, in curtea acestuia, la intrarile in curte, in jurul locatiei de vot, pana la o distanta de 500 de metri.

In ziua desfasurarii scrutinului, intre orele 7.00-21.00 sunt interzise comercializarea si consumul bauturilor alcoolice in spatiul de protectie al sectiei de votare. De asemenea, pentru transparenta procesului electoral trebuie sa permita accesul in biroul sectiei de votare, in spatiu bine limitat, accesul reprezentantilor mass-media acreditati.

424.911 maramureseni cu drept de vot

Conform prevederilor legislatiei in vigoare au dreptul sa participe la alegerile pentru Presedintele Romaniei toti cetatenii romani, care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv, cu exceptia debililor sau alienatilor mintali pusi sub interdictie, precum si a persoanelor condamnate prin hotarare judecatoreasca definitiva la pierderea drepturilor electorale. Pe listele electorale permanente sunt inscrisi 424.911 maramureseni cu drept de vot.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1