MARAMUREȘ – Meteorologii anunță primele nopți cu temperaturi aproape de 0 grade Celsius

Reclame home 1
Reclame home 1

Săptămana viitoare ne va aduce primele nopți cu temperaturi care se apropie de 0 grade Celsius în Maramureș. Potrivit estimărilor făcute de către Administrația Națională de Meteorologie, săptămana aceasta vremea va fi caldă, media maximelor urmand a fi cuprinsă între 12 și 14 grade, apoi tendința acestora va fi de scădere ușoară și treptată la medii 8…10 grade, valori mai apropiate de normele climatologice.

Potrivit ANM, minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 și 7 grade, dar după data de 15 noiembrie mediile acestora va scădea până la valori în jurul pragului de îngheț (0 grade Celsius). Meteorologii spun că probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 8, 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

De altfel, ANM spune că luna noiembrie mai păstrează, cel puţin în prima sa decadă, caracteristici ale sezonului de toamnă, dar treptat, spre sfârşitul lunii, lapoviţa şi chiar ninsoarea anunţă începutul iernii. În nopţile senine, frigul este adesea pătrunzător, iar bruma şi îngheţul la sol sunt fenomene des întâlnite. Potrivit meteorologilor, „în zonele de câmpie şi de deal din Muntenia, Oltenia, Moldova, Banat, Crişana şi Maramureş sunt caracteristice valori medii între 4 şi 6 ºC. În Transilvania, nordul și centrul Moldovei, în Subcarpaţii Moldovei și Subcarpații de Curbură, precum și în estul Maramureșului, temperatura medie variază între 2 şi 4 ºC. În zona montană joasă şi în depresiunile intramontane sunt caracteristice temperaturi medii cuprinse între -2 şi 2 ºC, iar în zona montană înaltă (peste 1500 m) aceste valori coboară sub -2 ºC şi uneori, sub -4 ºC ”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole