Maramures: Pagube in valoare de peste 2,4 milioane mii lei produse in urma inundatiilor din lunile iunie si iulie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, reunit in sedinta extraordinara, astazi, 12 august 2019, a aprobat raportul de sinteza al efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase produse in lunile iunie si iulie pe raza judetului Maramures.

Vasile Moldovan, prefect de Maramures: ”Prin ordin al prefectului au fost constituite echipe mixte care s-au deplasat in teritoriu si au procedat la constatarea si evaluarea pagubelor produse pe raza a cinci unitati administrativ-teritoriale (Miresu Mare, Viseu de Jos, Sacel, Moisei si Borsa). Valoarea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase este de peste 2,4 milioane mii lei.”

Precipitatiile abundente sub forma de ploaie au contribuit la scurgeri de pe versanti, respectiv la cresterea debitelor unor vai si paraie care s-au revarsat si au afectat 30.33 km de strazi, 0,8 km de drum agricol. Torentii formati pe versanti au transportat aluviuni (noroi, pietris, material lemnos) care au colmatat un podet. De asemenea, suvoaiele de apa au afectat un zid de sprijin pe o lungime de 435 metri, respectiv au erodat un mal pe o suprafata de 50 de metri.

Raportul de sinteza a fost transmis la Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Departamentul pentru Situatii de Urgenta.

Informatii si foto: CJSU Maramures
ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2