Maramures: Parteneriat Politie-Biserica pentru prevenirea violentei in familie

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Violenta domestica nu tine cont de etnie, rasa, statut economic, religie sau varsta. Violenta in familie reprezinta orice agresiune fizica, psihica, verbala, sexuala sau economica, savarsita de catre un membru al familiei, impotriva altui membru al aceleiasi familii.

Ea nu se manifesta intr-un episod izolat, ci se repeta atunci cand nu se iau masuri. Pentru ca drepturile victimelor si noutatile legislative in acest domeniu sa ajunga sa fie cunoscute de cat mai multi cetateni, politistii maramureseni au demarat zilele acestea Campania preventiva “Meriti sa traiesti fara teama”, impreuna cu Episcopia Ortodoxa a Maramuresului.

“Scopul parteneriatului este de a informa preotii din Episcopia Maramures, prin politistii Serviciului de Ordine Publica si cei ai Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, cu privire la incidenta fenomenului in judetul Maramures si noile reglementari legislative in domeniu.

Avand in vedere ca societatea romaneasca se confrunta in continuare cu prea multe cazuri de violenta domestica, iar preotii, prin calitatea lor de duhovnici, sunt mai apropiati de cetatenii din parohiile pe care le pastoresc, informarea acestora este utila in demersul comun de ocrotire si sprijinire a familiei. Biserica si Politia isi dau mana astfel pentru a

In aceasta saptamana s-au derulat trei dezbateri la Protopopiatele ortodoxe Baia Mare, Targu Lapus si Viseu de Sus, iar cei peste 200 de preoti si angajati neclerici participanti au aflat care e incidenta fenomenului in judetul Maramures si ce instrument nou vor avea victimele la indemana, din momentul in care vor fi reglementate normele metodologice de punere in aplicare a ordinului de protectie provizoriu”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2