Maramures: Perchezitii la persoane banuite de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de minori

La data de 27 august, politistii ai Brigazide Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 8 perchezitii pe raza localitatilor Viseu de Sus si Leordina, din judetul Maramures, pentru destructurarea unei grupari infractionale care ar fi exploatat minori prin munca fortata, anunta IPJ.

8 barbati, cu varste cuprinse intre 29 si 61 de ani, sunt banuiti ca, sub pretextul derularii unor activitati educative privind recuperarea si reintegrarea sociala a tinerilor, ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate si le-ar fi interzis sa ia legatura cu familiile, cu alte persoane ori cu autoritatile.

Astazi, au fost puse in executare 9 mandate de perchezitii domiciliare si 3 mandate de aducere pentru cei in cauza, doi dintre acestia fiind cetateni germani.

Totodata, au fost ridicate documente pentru probarea activitatii infractionale si sume de bani.

In prezent, 4 minori si un major au fost incredintati spre institutionalizare temporara D.G.A.S.P.C. Maramures, urmand a fi clarificata situatia tuturor minorilor.

Actiunea s-a desfasurat cu suportul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale a Politiei Romane. De asemenea,la activitati au participat jandarmi, iar un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul M.A.I. a survolat zona pe timpul actiunii.

La data de 27 august 2019, D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala a preluat dosarul inregistrat la Biroul Teritorial Maramures, avand in vedere complexitatea cauzei si resursele tehnice, logistice si umane necesare aflarii adevarului judiciar.

Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de minori, pentru documentarea intregii activitati infractionale si luarea masurilor legale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1