Maramures: Perchezitii pentru destructurarea unui grup infractional

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Politistii Directiei de Investigatii Criminale, ai Directiei Operatiuni Speciale si cei din Maramures au efectuat 46 de perchezitii in 7 judete si in municipiul Bucuresti, pentru destructurarea unui grup infractional, format din 28 de persoane care ar fi sustras bunuri din camioane aflate in parcari de pe teritoriul U.E.. Numai din Franta ar fi fost furate produse cosmetice de peste 3,5 milioane de euro, informeaza AGERPRES.

14 mandate europene de arestare au fost puse in aplicare.

Astazi, 5 aprilie, politistii Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane si cei ai Inspectoratului de Politie Judetean Maramures au efectuat 46 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Maramures, Bistrita-Nasaud, Prahova, Braila, Timis, Bihor, Satu Mare si in municipiul Bucuresti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. — Structura Centrala si ai Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

Activitatile s-au desfasurat in cadrul a doua cereri de comisii rogatorii internationale, emise de autoritatile franceze, care vizeaza o grupare infractionala organizata, formata din 28 de cetateni romani.

Cei in cauza sunt banuiti ca, in perioada 2015 — 2017, ar fi comis mai multe furturi din camioane aflate in parcari de pe teritoriul Frantei si ar fi sustras produse cosmetice, cu precadere parfumuri, cauzand un prejudiciu de peste 3,5 milioane de euro.

De asemenea, membrii gruparii ar fi comis acelasi gen de infractiuni si in Germania, Belgia, Olanda, Italia si Polonia, valoare prejudiciului cauzat in aceste tari fiind in curs de stabilire.

In urma perchezitiilor au fost ridicate parfumuri, produse electronice, telefoane mobile si documente.

Politistii au pus in executare 14 mandate europene de arestare, emise de autoritatile din Franta, pe numele celor in cauza.

De asemenea, in ultimele zile, alti 7 membrii ai gruparii au fost arestati in strainatate, dintre care 2 in Franta, 2 in Germania, 2 in Italia si unul in Belgia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale — Inspectoratul General al Politiei Romane.

La activitati au participat si politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Bistrita — Nasaud, Prahova, Braila, Timis, Bihor si Satu Mare, precum si reprezentanti ai Jandarmeriei Nationale Franceze, ai Oficiului de Lupta contra Delincventei Itinerante si un magistrat francez.

Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul Europol si Eurojust.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. vera

    De ani buni se vand marfuri furate in orasul nostrum dar politia no stiut,toata lumea stie ei nu stiu nimica.Internetul e plin de anunturi cu marfuri furate ,consignatiile pline de telefoane scumpe, de laptopuri , de calculatoare si nu poti sa nu te intrebi de unde?Amanet denumirea de azi a magazinelor pline de oferte care mai de care mai dubioase.cand intri pe olx si vezi anunturile zici ca au fabrica de cosmetice, de electronice dar nu intereseaza organelle statului ca nu au timp.Trebuie sa-i prinda pe hoti politia din alte tari ca aici este legal sa furi si sa vinzi marfuri furate ca nu te ia nimenea la rost,numai daca ai firma politia vine in control in rest , nu.De multe ori ma intreb in ce tara traim unde toate sant pe dos,unde omul cinstit nu are loc numai hotii si borfasii o duc bine,ceilalti sant luati la bani marunti desii muncesc cinstit.Cred ca este o fratie intre infractori si oamenii legii.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1