Maramures: Pericol de avalansa de gradul 4. Creasta Cocosului este atent monitorizata de salvamontisti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Se mentin avertizarile cu privire la pericolul de avalansa in Muntii Gutai (Creasta Cocosului), dar si in Muntii Maramuresului. Salvamontistii au mentionat faptul ca, in zona Creasta Cocosului, la altitudini de peste 1400 m precum si pe vaile montane, zapada depaseste 100 cm. In acest context, stratul de zapada este foarte instabil, iar pericol de avalansa este de gradul 3-4.

Salvamontistii maramureseni au montat in zona panouri de avertizare si de acces restrictionat pe traseul spre Creasta Cocosului. Din cauza precipitatiilor sub forma de ninsoare in aversa, s-au prabusit copaci, sub greutatea zapezii pe traseul montan Mina Suior – Poiana Boului – Creasta Cocosului.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “Atragem atentia amatorilor de drumetii montane sa nu se aventureze pe trasee si sa tina cont de recomandarile salvamontistilor si jandarmilor montani maramureseni. Este ultima zi de vacanta si rugam cetatenii care se vor deplasa catre partiile de schi sa isi parcheze regulamentar autoturismele pentru nu perturba traficul rutier in zona si a permite accesul autospecialelor de interventie, respectiv ambulanta, SMURD, pompieri, politie, jandarmi.”

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2