Maramures: Persoane cercetate pentru incheierea de polite auto de asigurare obligatorie false

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

masina polita autoPolitistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii D.I.I.C.O.T. din Maramures, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane, au efectuat patru perchezitii la firme de brokeraj in asigurari si la persoane banuite ca incheiau in fals polite de asigurare obligatorie auto, se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Maramures.

La data de 29 iunie, politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramures, au efectuat patru perchezitii la puncte de lucru ale unor firme de brokeraj in asigurari si la domiciliile unor persoane banuite de frauda informatica, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals informatic.

De asemenea, au fost puse in aplicare doua mandate de aducere, persoanele in cauza fiind conduse la audieri si dispunerea masurilor legale. Fata de unul dintre banuiti procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramures a dispus retinerea pentru 24 de ore iar fata de altul masura controlului judiciar.

La activitati au participat si politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Maramures.

In fapt, incepand cu anul 2014, cei in cauza, in calitate de agenti de asigurari, ar fi incheiat in fals polite de asigurare obligatorie auto.

Pentru a ascunde activitatile ilicite, acestia ar fi introdus date informatice false in aplicatiile electronice ale brokerilor de asigurari si in baza de date care contine informatii despre asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei.

Prejudiciul cauzat urmeaza a fi stabilit pe parcursul cercetarilor.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Peter

    Care este motivul pt care nu se spune şi numele acelor brokeri ? Poate ne-au incheiat si noua polite si nu sunt valabile…

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2