Maramures: Peste 14.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana confiscate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In data de 3 noiembrie, in jurul orei 7.00, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul sectorului PF Sighetu Marmatiei, aflat in serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat, pe raza localitatii Lunca la Tisa, mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera prin apa raului Tisa din Ucraina in Romania.

Ajunsi pe malul romanesc persoanele in cauza au lasat in curtea unui imobil din apropierea frontierei de stat mai multe colete voluminoase dupa care s-au intors pe teritoriul ucrainean.

Politistii de frontiera au anuntat imediat autoritatile de frontiera ucrainene concomitent cu dispunerea unor masuri specifice de supraveghere si cercetare a zonei.

„La scurt timp, la fata locului au fost observate doua persoane, cetateni romani care la observarea echipajului politiei de frontiera au fugit in curtea imobilului in care au fost depozitate tigarile.

Politistii de frontiera au procedat la retinerea persoanelor, in curtea imobilului fiind retinut proprietarul acestuia identificat ca fiind Alin H., de 22 ani. Celalalt barbat, a fost retinut imediat in timp ce incerca sa fuga din zona cu un taxi. Acesta a fost identificat ca fiind Vasyl M., de 23 ani, cetatean ucrainean, domiciliat in Ucraina.

Pe timpul cercetarii efectuate la fata locului, in curtea imobilului a fost descoperit un autoturism inmatriculat in Romania, in care se aflau 7 colete cu tigari. Totodata, intr-o anexa a locuintei au mai fost descoperite inca 13 colete din acelasi lot”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

Autoturismul, tigarile si persoanele in cauza au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 14.800 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 131.000 lei, cantitate care a fost ridicata in vederea confiscarii.

Cei doi barbati sunt cercetati de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

Cele doua persoane au fost retinute pentru 24 de ore si depuse in arestul IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2