septembrie 28, 2021

Maramures: Peste 30.200 de pachete cu tigari confiscate la frontiera de nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 30.250 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 354.000 lei, marfa care urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona.

Vineri, 15 martie, in jurul orei 06.00, la nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Pe timpul actiunii, un echipaj mobil al politiei de frontiera a identificat in trafic, pe raza municipiului Sighetu Marmatiei, un autoturism marca Audi A4, inmatriculat in Spania, despre care aveau suspiciuni ca este folosit la transportul tigarilor de contrabanda.

“Soferul nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de catre lucratorii nostri, continuandu-si deplasarea in mare viteza, fapt pentru care s-a pornit in urmarirea acestuia.

La scurt timp, soferul a pierdut controlul volanului si a intrat cu masina intr-un stalp de pe marginea carosabilului, avariind doua autoturisme parcate regulamentar.

Dupa impact, soferul a iesit din masina si a fugit printre casele din zona, fapt pentru care s-a tras un foc de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data barbatul nu s-a oprit.

In continuare, s-au luat masuri specifice si de monitorizare a zonei, in vederea retinerii si identificarii persoanei respective.

Totodata, in autoturismul abandonat au fost descoperite mai multe colete cu tigari, de provenienta ucraineana, fapt pentru care s-a luat masura transportarii masinii impreuna cu tigarile la sediul politiei de frontiera, in vederea continuarii cercetarilor”, a declarat Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

In urma inventarierii baxurilor cu tigari a rezultat cantitatea de 6.000 de pachete cu tigari, de diferite marci, in valoare de 70.200 lei.

Drept urmare, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

De asemenea, autoturismul in valoare de 5.000 lei, folosit la transportul tigarilor, a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau au descoperit in apropierea granitei, pe directia localitatii Remeti, judetul Maramures, abandonate si ascunse sub vegetatia din zona,18 colete voluminoase ce contineau tigari provenite din contrabanda.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.250 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 120.000 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari in vederea depistarii persoanelor implicate in activitatea infractionala si tragerea la raspundere a acestora.

Tot ieri, 15 marti, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei a fost declansata o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

“Astfel, in jurul orei 22.00, un echipaj al politiei de frontiera a observat la limita dintre Sectoarele PF Sighetu Marmatiei si Valea Viseului, mai multe persoane care transportau in spate, de la frontiera de stat spre localitatea Valea Viseului, judetul Maramures, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii nostri au actionat pentru retinerea celor in cauza, iar in momentul in care barbatii au observat echipajul politiei de frontiera, acestia au abandonat coletele si au fugit, sarind in apa raului Tisa si intorcandu-se inot pe teritoriul statului vecin.

In cel mai scurt timp, au fost anuntate si autoritatile ucrainene despre caz, in vederea cercetarii in comun a evenimentului de frontiera, concomitent cu dispunerea unor masuri de supraveghere si cercetare a zonei.

Astfel, in zona au fost descoperite 28 de colete cu tigari de provenienta ucraineana, care au fost transportate la sediul Politiei de Frontiera, unde in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.000 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, a caror valoare se ridica la suma de 163.800 lei”, a mai precizat Radu Lungu.

In cauza, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2