Maramures: Portal informatic in domeniul urbanismului si amenajarii teritoriului

In domeniul urbanismului si amenajarii teritoriului va fi dezvoltat un portal informatic care va asigura o deschidere catre public prin facilitarea depunerii cererilor de eliberare a documentelor din domeniu. Portalul va acoperi intregul teritoriu judetean, asigurand cuprinderea tuturor Planurilor Urbanistice Generale ale oraselor si comunelor din judetul Maramures.

Amalia Babici Man, purtator de cuvant CJ Maramures: “Solutia GIS va asigura managementul integrat, strategic si decizional la nivelul judetului. Acesta va fi un instrument de gestiune unitara a spatiului public si a proceselor de modelare a acestuia, standardizarea procedurilor de lucru, centralizand efortul directiilor, serviciilor si compartimentelor Consiliului Judetean pe de o parte, si al tuturor UAT-urilor pe de alta parte, printr-o reprezentare unitara, facila, cu interactiune grafica a tuturor datelor disponibile la nivelul administratiei publice.”

Potrivit Amaliei Man, portalul informatic este deschis publicului larg, asigurand mai multe functionalitati. Este vorba despre componenta de portal servicii online, care prevede publicarea spre consultare publica a documentelor de urbanism eliberate – certificate, autorizatii, in format tabelar sau grafic, formulare electronice, petitii, plata taxelor si a impozitelor, preluarea si eliberarea online a cererilor si a documentelor, informare si asistenta, eliberarea certificatelor de de urbanism, a autorizatiilor de constructie, semnarea semnatura electronica extinsa.
Unul dintre obiectivele proiectului este de a creste gradul de profesionalism al personalului din institutie. Astfel, un numar de 48 de functionari publici vor fi instruiti din fonduri europene pe teme legate de planificarea strategica, instruire in domeniul GIS 2 module, gandire strategica si dezvoltare institutionala, dezvoltare durabila locala in context global, specialist planificare teritoriala, urbanism si amenajarea teritoriului, urbanism si autorizarea lucrarilor de constructii, proiectarea si implementarea politicilor publice, noul concept de planificare teritoriala: Smart City, dezvoltarea durabila in context european.

Portalul informatic face parte din proiectul ”MaraStrategy” care are asigurata finantare nerambursabila de 100% prin Programul Operational Capacitate Administrativa, iar Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
„MaraStrategy” e un proiect elaborat de reprezentantii Biroului Relatii Internationale si este complementar proiectelor derulate in trecut, printre care Magic, Mara Quality sau Neuron.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1